Boer Harms laat van zich horen. Na 20 jaar nieuw nummer van Dutch Boys gelanceerd: Ik zeg tjeu (er zit stikstof in 't milieu)

The Dutch Boys bij de opnames van hun nieuwe single, de eerste in 20 jaar. Over boer Harms die niet snapt waarom hij moet stoppen met zijn werk. Van links naar rechts: Cor Maatje, Henk de Roo en Jans Hoogeveen.

The Dutch Boys bij de opnames van hun nieuwe single, de eerste in 20 jaar. Over boer Harms die niet snapt waarom hij moet stoppen met zijn werk. Van links naar rechts: Cor Maatje, Henk de Roo en Jans Hoogeveen. Foto: DvhN

Voor het eerst sinds twintig jaar hebben de Dutch Boys een nieuw nummer gelanceerd. Donderdagavond kwam de bijbehorende clip online: Ik zeg tjeu. Aanleiding van het nieuwe nummer: de stikstofcrisis.

De Dutch Boys maakten het nummer in de bezetting waarmee ze in de jaren tachtig bekend werden: Henk de Roo (67), Cor Maatje (65) en Jans Hoogeveen (64). Het bekendste nummer van het trio uit Zwartemeer en Klazienaveen was Boer Harms , maar ook met onder meer A merica en Olde Pekela, Heb jij mien zwien ook zien en Geert, mien Belgisch peerd scoorden ze hits.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's