Boer Zoekt Vrouw: Annemiek uit Tynaarlo laat haar beide mannen schieten!

Onderonsje tussen Angela en Geert. FOTO KRO/BOER ZOEKT VROUW

De gangmaker ging. Jelte de Jong heeft de boerderij van Annemiek Koekoek verlaten.

Er is geen klik, er is geen vonk, er is geen laaiend vuur tussen die twee (al blijft er van een laaiend vuur bitter weinig over zingt De Dijk zo mooi en Jelte houdt van die band en dat had Annemiek kunnen weten als ze maar eens wat meer had gevráágd aan ’m).

Hippisch onderhoud

Je kunt niet zeggen dat Jelte het niet geprobeerd heeft. In aflevering 11 van Boer Zoekt Vrouw kwamen Annemieks vriendinnen een avondje langs en de paardenluisteraar uit Jutrijp toonde geduld en interesse in het hippisch onderhoud aan tafel. Jelte: ,,Maar het is wel een dingetje, als we het nóg drie uren over paarden gaan hebben…’’

 

Andersom kon-ie eindelijk eens wat meer vertellen over zijn rock-‘n-rollbestaan als drummer, over de Sneekweek en over zijn werk bij AB Vakwerk (‘de boerenhulp’). Annemiek, later: ,,In zo’n setting zie je toch een andere Jelte. Dan heeft hij toch ook wel iets leuks.’’ Au.

De haan had maar net gekraaid of Annemiek was weer terug bij af, qua gevoel. Pijnlijk terloops: ,,Jelte is naar mijn vriendinnen toe heel sociaal, heel leuk en zichzelf. Maar ja, als-ie je dan aanraakt en je denkt ‘doe maar niet’, dan zegt dat genoeg.’’ 

Onthutst

De boerin uit Tynaarlo laat de kijker onthutst achter. Bij Erik, zo zegt ze, voelt ze zich wél prettig – dus ook als hij haar aanraakt. Het is niet dat ze op hol slaat van ’m, maar er ontwikkelt zich wel iets van gevoel. Maar wacht. Daar plakt Annemiek op Hoeve Hopeloos een groot probleem aan vast: Erik heeft ook een bedrijf en woont in Wenum-Wiesel in Gelderland. Dat is anderhalf uur rijden. En dat ziet ze niet zitten.

Terwijl Jelte kalm zijn koffertje pakt – hij geeft Erik en Annemiek zo de kans om het eens over dit vat vol mogelijkheden te hebben – tapt Erik een Cup-a-Soupje voor de boerin. Gebogen over hun Wiebe van der Zee-mokken komt de plotwending. Annemiek: ,,Ik vind jou gewoon best leuk. Ook omdat je zo enthousiast bent over je bedrijf. Maar ik denk niet dat het een haalbare kaart is. Ik ben niet op zoek naar een latrelatie. De afstand tussen Drenthe en Gelderland is niet te overbruggen.’’

Als argeloze kijker denk je dan: Dat wist je van tevoren toch? Dat die vriendelijke knakker uit Gelderland komt? Bovendien: ze heeft het niet eens geprobeerd. Geen tongzoen, geen flirt, geen ritje op en neer naar Wenum-Wiesel, waar misschien wel een bad vol liefde op haar stond te wachten.

Tegen Erik zei ze: ,,Dan ga jij je tas ook pakken, zeker?’’ Nee, hier viel niets meer te winnen. ,,Het was veel gemakkelijker en praktischer geweest als ik gevoelens voor jou had gekregen’’, zei Annemiek nog tegen Jelte, die met zijn hoofd allang bij de deur was.

Angela is verder dan Vera

PS:  Geert in Brabant vindt Angela en Vera nog steeds even leuk. Op zijn standaardvraag ‘Hoeziedegedahiebijmijinoeffelt?’ is Angela (zij is in haar dromen al verhuisd) verder dan Vera, die haar kriebels niet meer vertrouwt. Zij twijfelt.

 

Zo stond het er bij zorgboer Jan in de Beemster ook ongeveer voor met Vera en Nienke. Vera vindt dat haar klik met de boer sterker is, Nienke kreeg meer aandacht en vond mest scheppen best meditatief.

Zo stond het er bij gouwe ouwe Geert Jan in Amsterdam ook ongeveer voor met Karine en Jacqueline die hem allebeide een ,,hartstikke leuke, lieve man’’ vinden. Karine ging met hem kunstschilderen (de boer liet een traan) en ze dronken allemaal witte wijn.

En zo stond het er bij akkerbouwer Bastiaan in Zeeland ook ongeveer voor. Hij vindt Milou en Elise beide supervrouwen. De boer was druk met zijn witlofpennen. Elise oefent hard om een gedienstige boerin te worden en Milou moet stiekem huilen bij dat vooruitzicht.

Kortom: het is een kalm BZV-seizoen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu