Boer zoekt Vrouw, het slot: twee matches en eindeloos getob

Boerin Annemiek. Foto: KRO-NCRV

Zondagavond, half tien. Dit was het, de laatste aflevering van Boer zoekt Vrouw, seizoen 11. Voor het oog van de camera waagden vijf vrijgezelle veehouders zich op het liefdespad via een tv-programma. Allemaal verlangen zij naar die ene, de ware. Ruim 3,5 miljoen mensen keken iedere week mee.

Gisteravond was de recent opgenomen reünie (coronaproof) met presentatrice Yvon Jaspers. Dat is waar de BZV-fans naar uitkijken, want dan wordt alles duidelijk: Zijn Ze Nog Bij Elkaar? Komt het antwoord: twee van hen zijn smoorverliefd en hebben de vrouw van hun leven gevonden. Over de andere drie zo meer.

Kun je spreken van een ‘succesvol seizoen’? Zeker, als je ervan uitgaat dat elke voltreffer van Cupido bijdraagt aan de missie: naar liefde en geborgenheid hunkerende mensen bijeen brengen.

Wiskundig raadsel

Maar er is ook iets op aan te merken. Meer dan ooit leek ontluikende liefde op een wiskundig raadsel dat de deelnemers eerst moesten kraken. Geen heimelijke kus zonder gepieker.

Na zoveel seizoenen van hetzelfde, succesvolle programma weten de boeren en de deelnemers aan het begin al erg goed in welk format ze stappen Dat gaat ten koste van de onbevangenheid. De online gemeenschap oordeelde hard dat dit ‘het saaiste seizoen óóit’ was.  

Het BZV-publiek maakte kennis met de Drentse boerin Annemiek uit Tynaarlo. Jong, mooi, slim en stroefjes in de communicatie. Zij is nog alleen. Het gaat ,,inmiddels weer goed’’ met haar vertelde ze Yvon gisteren. Ze zag er zacht en wat aangeslagen uit, maar zei echt klaar te zijn voor een relatie ,,met een workaholic die bij me komt wonen’’.

In het geniep

De Amsterdammer Geert-Jan heeft zijn hand overspeeld. Hij koos voor Karine, ging met haar op een reisje naar Malta máár onderhield al die tijd in het geniep contact met runner-up Jacqueline. Toen Karine ontdekte dat GeeJee en Jackie daarover logen, heeft ze ’m de bons gegeven. En nu heeft-ie niemand.

De ongrijpbare Geert blijft volhouden dat Angela zijn nummer 1 was, maar de camerabeelden vertellen iets anders. Vanaf het moment dat hij de flamboyante Vera zag, kon hij zijn ogen en handen niet van haar afhouden. Zij vertrok, Geert en Angela gingen op stedentrip. Het ging er kil en berekenend aan toe, niks aan voor de kijker. Geert heeft nu wel een knipperlichtrelatie met Wendy, kon-ie Yvon mededelen.

Dan de succesverhalen. Zo gauw de grenzen opengaan, moet er wel een run op dat beeldschone Lapland ontstaan. De liefde tussen de Zeeuwse akkerbouwer Bastiaan (die echt, echt, echt geen lange afstandsrelatie wil) en Milou, die helemaal in Frankfurt woont, is hoog opgelaaid. Al blijft het piekeren over de afstand.

(Tekst leest door onder de foto)

Stralend

En zo zijn zorgboer Jan en Nienke ook zielsgelukkig, vertelden ze stralend op de bank bij Yvon. Jan had ’m eerder flink geknepen. ,,Ik was zo onzeker. Bang dat ze toch nee tegen me zou zeggen.’’

Dat kwam doordat ze nog niet ,,op hetzelfde level zaten’’ qua liefde, legde Nienke uit. Daarvan is nu geen sprake meer. ,,Ik ben heel erg verliefd op Jan. Ik heb het gevoel dat we voorbestemd zijn. Het klopt in mijn hoofd.’’

Dubben en tobben kan dus ook tot mooie dingen leiden.

Buiten beeld

Boer Frans Zeinstra uit Sexbierum, op zoek naar een leuke vent, was alleen online te volgen. Door gezondheidsproblemen heeft hij alle mannen en alle plannen voorlopig ,,in de koelkast’’ gezet.

De coronacrisis helpt niet erg mee aan de zoektocht naar een lieve metgezel van John Lugtenberg uit Vinkega. Die duurt nog immer voort.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu