Boeren en tuinders uit Drenthe gaan tijdens Dutch Food Week met gezonde snack langs scholen en zorgcentra. 'Achter vers eten schuilt een verhaal'

Biologisch voedsel ANP

Scholen en zorgcentra in Meppel, Ansen, Nijeveen, Zwiggelte en Coevorden krijgen op donderdag 14 oktober bezoek van Drentse boeren en tuinders. In het kader van de Dutch Food Week delen ze groente, fruit en andere versproducten uit.

Tijdens die Nationale Groente- en Fruitdag vragen zij aandacht voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel.

Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: ,,Achter het verse en gezonde voedsel op ons bord schuilt een verhaal dat begint bij boeren en tuinders, op het boerenland om de hoek. Maar het wordt veel te weinig verteld en met deze actie brengen we daar verandering in.”

Bruins stelt dat vers en gezond voedsel niet overal ter wereld vanzelfsprekend is. ,,Gelukkig is het in Nederland goed geregeld. We willen op deze dag producten van Nederlandse bodem met anderen delen en het gesprek aangaan over het belang van gezond eten nu en in de toekomst.”

Pleidooi

Ook houdt de LTO-Noord-voorzitter een pleidooi voor het Nederlandse product. ,,Aan het Nederlandse voedsel worden hoge eisen gesteld. Juist door het eten van Nederlands, en daarmee Euregionaal geproduceerd voedsel, besparen we veel transport, steunen we onze eigen duurzame voedselproducenten en dus onze economie en hebben we meer zicht op de wijze waarop dit voedsel wordt geproduceerd.”

Tijdens de jaarlijkse Dutch Food Week staan Nederlandse voeding, voedselproductie en innovatie centraal. Dit jaar is het thema ‘de positieve kracht van ons voedsel’.


Nieuws

Meest gelezen

menu