Boerenactivist Jan Huzen begint zijn eigen variant op Facebook: Kletstime. Zwarte Piet en nudistenclubs zijn hier welkom

Jan Huzen. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

De Drentse activist Jan Huzen lanceert zijn eigen variant op Facebook. Het platform heet Kletstime en heeft, volgens Huzen, meer dan 1400 gebruikers.

Huzen kwam op het idee nadat Facebook foto’s van Zwarte Piet in de ban deed. ,,Pure censuur”, foetert Huzen, die zelf 120 dagen van Facebook is verbannen omdat hij de Zwarte Pieten-regel vier keer overtrad.

Kletstimers mogen vrijelijk foto’s van Zwarte Piet plaatsen. Ook nudisten mogen hun gang gaan. ,,Zolang ze hun foto’s maar in besloten groepen plaatsen.”

Steungroep Boeren & Burgers

Vermoedelijk komt een groot deel van de huidige gebruikers uit de Facebook-groep Steungroep Boeren & Burgers, met bijna 170.000 leden. Hierin gaf Huzen, tot hij van Facebook verbannen werd, zijn kijk op het nieuws. ,,Ik zeg wat ik denk en ik ben een beetje nationalistisch.” Onlangs raakte Huzen in opspraak nadat hij in deze groep dreigde de privé-adressen van undercoveragenten openbaar te maken.

Huzens ideeën lijken ook door te sijpelen op Kletstime. Gebruikers maakten groepen als ‘Limburg Sta Op’, ‘Bikers For Animals’ en ‘Het verzwegen nieuws’. De laatste groep wordt voornamelijk gebruikt om artikelen te delen van de extreemrechtse site Frontnieuws.

Geld

Hoeveel hij investeerde wil Huzen niet zeggen, ,,maar het is een aardig bedrag en het is allemaal mijn eigen geld”. Hij is nog op zoek naar investeerders zodat hij mensen kan aannemen om de berichten in de gaten te houden. ,,Wanneer mensen porno gaan plaatsen moet dat er natuurlijk afgehaald worden.”

Nog niet af

Gebruikers kunnen al inloggen maar, waarschuwt Huzen, ,,hij is nog niet helemaal af”. Vrijdag wordt de site officieel gelanceerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu