Boergondisch koken tijdens Dutch Food Week in Drenthe: 'Vraag naar lokale producten is tijdens de coronacrisis toegenomen'

Foto: Pixabay

Voedsel van eigen Drentse bodem staat van 10 tot en met 17 oktober centraal tijdens de zesde Dutch Food Week.

De themaweek vraagt landelijk aandacht voor de ontwikkelingen in Nederland op het gebied van voedsel, voedselproductie en innovatie. Tevens heeft de Dutch Food Week een educatieve rol: zo krijgen scholieren voorlichting over werken in de agrifoodsector.

Gedeputeerde Henk Jumelet: ,,Tijdens de coronacrisis is deze vraag naar lokaal, vers voedsel alleen maar toegenomen. Drenthe heeft hier volop aanbod in en de Dutch Food Week is een mooi platform om dat te laten zien.”

Boergondisch koken met kinderen

Tijdens de Dutch Food Week gaan kinderen op 31 Drentse kinderdagverblijven hun eigen lunch maken, onder andere met zelfgemaakte boter. De kinderdagverblijven hebben een speciale lunchbox ontvangen met ingrediënten waar de kinderen samen een lunch mee kunnen maken.

Dagelijkse vlogs

Vanaf zaterdag zijn via de website van de Dutch Food Week in Drenthe een week lang dagelijks vlogs te zien, waarin reporters verschillende agrofoodbedrijven in de regio bezoeken. Tijdens de tv-show ‘Aan tafel’ (op woensdag 14 oktober via RTV Drenthe om 20.15 uur en om 22.15 uur.) praten gasten de kijkers bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voedsel in Noord-Nederland.

Nieuws

menu