Boerin Agnes kijkt uit naar thuiswedstrijd in theater

Boerin Agnes in een schuur van haar boerderij in Gasselternijveen. Foto’s Corné Sparidaens

De theatertour 'Boerin vond professor' van Boerin Agnes Lensing-Van de Ven uit Gasselternijveen eindigt zondag met een thuiswedstrijd in De Nieuwe Kolk in Assen. ,,Als het weer zo’n avond wordt als Weert, teken ik ervoor!"

Agnes, hoe gaat de theatertour tot nu toe?

,,We hebben nu twee van de drie voorstellingen gehad. We begonnen in Arnhem, dat was echt even opstarten. Zowel voor ons (Agnes doet de theatertour samen met professor Peter Peters, red.) als voor de bezoekers was het wennen. Daar zijn ook niet zoveel kaarten verkocht. In Weert was het heel anders, de voorstelling daar was het bijna uitverkocht. We hadden ook een paar dingen aangepast, dat werkte heel goed. Weert was echt supergaaf!”

Hoe reageerde het publiek?

,,De helft van het publiek kwam uit de agrarische sector, de andere helft niet. Voor de boeren was het echt een stuk herkenning. Veel niet-boeren gaven aan het leuk te vinden om ook te horen over de andere kant van het boerenbestaan."

Welke reactie is je het meest bijgebleven?

,,Persoonlijk heb ik alleen maar positieve feedback gekregen. Vooral van boeren. Zij zijn blij dat iemand nu het volledige verhaal vertelt. Niet alleen hallelujahverhalen. Ook niet alleen maar kommer en kwel."

Zondag is een thuiswedstrijd. Ga je nog dingen anders doen?

,,Niet echt. We hebben er iedere keer lokale muziek bij, zondag is dat een band uit mijn dorp, Gasselternijveen. En er zitten natuurlijk veel bekenden in de zaal. Mijn ouders en schoonouders komen en ook mijn man en kinderen zitten in het publiek. Ik hoop niet dat ze op de eerste rij zitten, dat is toch een beetje gek." Agnes grinnikt. ,,Dat praat toch anders."

Hoe voel je je vlak voordat je het podium op moet?

,,Prima. Ik heb er zin in! Maar natuurlijk ben ik wel zenuwachtig. Ik zeg steeds: iedere keer voelt het een beetje alsof je een proefwerk moet maken. Je bent goed voorbereid, maar toch is het spannend. Ik hoop dat het zondag weer net zo goed gaat als in Weert. Daar teken ik voor!”

Je hoopte dat de theatertour geld zou opleveren, maar het is een extra investering geworden. Hoe sta je nu tegenover het idee?

,,Voor zondag zijn al best veel kaarten verkocht, maar er kunnen nog heel veel mensen bij. Het smaakt sowieso naar meer. Ik weet niet of theater helemaal het juiste platform is, maar ik wil in de toekomst mijn verhaal vaker vertellen. Ook om op die manier de communicatie met andere partijen aan te gaan. Het eerste contact met een sprekersbureau is er, maar dat zijn toch dingen waarover je moet nadenken. Ik wil niet over één nacht ijs gaan. Eerst de theatertour maar eens tot een goed einde brengen."

Nieuws

Meest gelezen

menu