Boerin Annemiek uit Tynaarlo mag eindelijk praten over Expeditie Robinson: 'Supergaaf, maar het was wel drukste periode op de boerderij'

Supergaaf, zegt boerin Annemiek Koekoek uit Tynaarlo. Ze mag nu zeggen dat ze vanaf 29 augustus meedoet aan het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson.

Annemiek Koekkoek doet mee aan Expeditie Robinson.

Annemiek Koekkoek doet mee aan Expeditie Robinson. Foto: RTL

Wij wisten het al, maar woensdag bevestigde RTL het ook. Boerin Annemiek Koekoek (27) uit Tynaarlo, bekend van Boer zoekt Vrouw, is een van de kandidaten in het survival tv-programma Expeditie Robinson. Ze heeft gelijk de meeste aanvragen voor interviews van de acht deelnemers die tot nu toe bekend zijn gemaakt. De komende dagen maakt RTL de resterende tien kandidaten bekend.

,,Supergaaf, ik vind het een vet programma”, reageert Annemiek die tot woensdag haar mond moest houden over haar deelname. ,,Dat was zo moeilijk.”

Kon ze wel weg van de boerderij?

Maar kon ze wel weken weg van de boerderij, waar ze dagelijks de koeien melkt? ,,Ik heb met mijn vader overlegd en die zei ik moest gaan. Dit maak je maar één keer in je leven mee. Onze weekendkracht heeft gemolken en mijn vriendinnen hebben geholpen de beesten te voeren.”

De opnames van Expeditie Robinson zijn in mei gemaakt op een eiland van Kroatië. Vanwege corona is dit seizoen afgezien van een onbewoond eiland in Azië. Over de opnames en hoe ze het er vanaf heeft gebracht, mag Annemiek niets zeggen. ,,De reis is eerder vanwege corona uitgesteld. Mei is juist de drukste periode op de boerderij. De koeien gaan het land op, de aardappelen moeten worden gepoot en het mais gezaaid.”

Andere deelnemers

Expeditie Robinson is vanaf 29 augustus elke zondag en donderdag te zien bij RTL4. Behalve de deelname van boerin Annemiek werd woensdag ook bekend gemaakt dat rapper Defano Holwijn, actrice Britte Lagcher en YouTuber Robbert Rodenburg meedoen aan het programma.

Eerder werd de namen van cabaretier Stefano Keizers, de actrices Jasmine Sendar en Eva van de Wijdeven en voetbalanalist Jan van Halst al vrij gegeven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu