Borden, verkeersregelaars en noodparkeerplaatsen: Gasselte bereidt zich voor op drukte bij recreatieplassen 't Nije Hemelriek en 't Gasselterveld

Waarschuwingsborden bij Gasselte. Foto: Van Oost Media

Wie de komende dagen een frisse duik in ‘t Nije Hemelriek en ‘t Gasselterveld bij Gasselte wil nemen én met de auto komt, moet rekening houden met aanwijzingen van verkeersregelaars en noodparkeerplaatsen.

Op de parkeerplaatsen rondom beide zwemplassen is ruimte voor ongeveer tweeduizend auto’s. Boswachter Martijn Harms zag vorige week vrijdag dat die rond het middaguur volledig vol stonden, terwijl op de N34 en de N33 files ontstonden.

Inmiddels zijn er waarschuwingsborden geplaatst bij de afrit Gasselte van de N34 om badgasten en zonaanbidders te wijzen op de enorme drukte, maar ook om parkeren op de toegangswegen te voorkomen, zodat bijvoorbeeld politie, brandweer en ambulance daar gebruik van kunnen blijven maken.

„Mensen gaan dan hun auto parkeren waar het niet mag en dat is gevaarlijk als er hulpdiensten bij moeten. Daarom moeten we de toegangswegen afsluiten als het vol is.” Staatsbosbeheer zette al eerder verkeersregelaars in om de drukte in goede banen te leiden. „Dat doen we nu weer.”

Net als vorige week vrijdag raadt Harms automobilisten op weg naar de zwemplassen aan om de aanwijzingen van verkeersregelaars op te volgen.

Waar kan je nog meer zwemmen in Drenthe?

Ook bij het Blauwe Meer tussen Smilde en Dwingeloo, de Baggelhuizerplas in Assen, De Kibbelkoele bij Noord-Sleen, Schoonhoven tussen Elim en Hollandscheveld en de Grote Rietplas bij Emmen worden de komende dagen veel zonaanbidders verwacht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu