Borger-Odoorn breidt peuteropvang met 6 uur per week uit

Foto: Unsplash

De voor- en vroegschoolse educatie (VVE) voor peuters is met ingang van het nieuwe schooljaar van 10 naar 16 uur per week gegaan.

De verruiming geldt op alle voorschoolse locaties in de gemeente Borger-Odoorn. Daarnaast gaan ook de reguliere uren voor peuteropvang van 6 naar 8 uur per week.

Peuters van tot 4 jaar die baat hebben bij extra ondersteuning en begeleiding gericht op de brede ontwikkeling, kunnen in aanmerking komen voor extra uren peuteropvang tot maximaal 16 uur per week. Als dat van toepassing is, dan maken jeugdverpleegkundigen daar melding van.

Ook de reguliere peuteropvang is gericht op het spelend ontwikkelen van de peuters. Het enige verschil met het VVE-aanbod is het aantal uren per week.

Pedagogische coach

Met de inzet van een pedagogische coach per opvanglocatie is de voorschoolse educatie in de gemeente verbeterd. Deze ondersteunt de pedagogisch medewerkers bij een goede invulling van het aanbod. De gemeente draagt hieraan bij met subsidiegelden, onder meer met scholing en het deels bekostigen van de uren voor kinderen met een VVE-indicatie en de reguliere peuteropvang voor kinderen van ouders die niet voor kinderopvangtoeslag in aanmerking komen.

Locaties

In de gemeente Borger-Odoorn wordt peuteropvang verzorgd door kindcentrum Het Speelhuis in Ees, op locaties van CKC Drenthe in Borger, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond en Valhtermond en op locaties van Partou kinderopvang in Borger en Nieuw-Buinen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu