Borger-Odoorn stopt 25.000 euro subsidie in cultuurprojecten die eenzaamheid tijdens corona moeten bestrijden

Het gemeentehuis in Exloo. Foto: DvhN

Cultuurmakers kunnen vanaf vandaag maximaal 2500 euro subsidie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn, speciaal bedoeld voor culturele projecten ter bestrijding van eenzaamheid van jongeren en ouderen tijdens de coronacrisis.

Het college van b en w heeft daarvoor tot 1 juni 25.000 euro over. Dat bedrag is onderdeel van de 77.000 euro extra steunsubsidie voor de lokale culturele sector.

De investering is volgens wethouder Albert Trip bedoeld om het ,,geestelijk welzijn van jong en oud te bevorderen.” Volgens hem kampen met name jongeren en kwetsbare ouderen met gevoelens van eenzaamheid en depressie als gevolg van de coronacrisis.

Jongerenraad en adviesraad beoordelen de inzendingen

De ingediende projecten worden onder de loep gehouden door leden van de jongerenraad en de Adviesraad Sociaal Domein, onder begeleiding van een cultuurcoach.

De belangrijkste doelen zijn ‘realistisch’ en ‘kansrijk’. Trip: ,,Het beoogde effect, eenzaamheid verminderen, moet natuurlijk wel meer dan aannemelijk zijn.”

De projecten worden in het najaar geëvalueerd. Als het maximale bedrag van 25.000 euro wordt bereikt, dan stopt de regeling - ook als de uiterste datum van 1 juni nog niet is bereikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu