Borst, Chabot, Giphart en Berk naar Boekengala Assen

Borst, Chabot, Giphart en Berk naar Boekengala Assen

Hugo Borst, Bart Chabot, Ronald Giphart en Marjan Berk komen dit jaar naar het Boekengala in De Nieuwe Kolk in Assen.

Het Boekenfest ‘16, zoals het gala dit jaar heet, is op zaterdag 12 maart en grotendeels gratis. Alleen voor de voorstelling van Ronald Giphart en Bart Chabot moeten bezoekers een kaartje kopen.

Vanaf 19 uur spreken de schrijvers op verschillende plekken in De Nieuwe Kolk. Zo is er een cursus poëzie lezen van Dichter des Vaderlands Anne Vegter en dichter Tsead Bruinja.

Derde editie
Andere schrijvers als Hugo Borst, Marjan Berk en Bert Natter treden een half uur op. Fokke & Sukke tekenaar Jean-Marc van Tol komt ook weer naar het gala. Vorig jaar was zijn voorstelling een groot succes.

Het Boekengala in Assen begon in 2014 en is inmiddels toe aan de derde editie. Vorig jaar kwamen er, volgens de organisatie, zo’n 2000 mensen naar het gala. De schrijvers blijven in Assen slapen, waardoor ze lang blijven hangen.

Overal iets te doen
Bezoekers kunnen gratis naar binnen, al moeten ze van te voren wel een kaartje reserveren.

Het Boekengala valt samen met het Internationale Filmfestival Assen en een voorstelling van de Nederlandse Reisopera. Giphart en Chabot staan in de Rabo Zaal. Daarmee is overal in De Nieuwe Kolk iets te doen. Dat is precies de bedoeling van de fusie tussen theater/bioscoop en bibliotheek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu