Bouke Arends, oud-wethouder van Emmen, nu burgemeester van Westland, schrijft kabinet: 'Laat gemeenten boostercampagne organiseren'

Bouke Arends, burgemeester van Westland op het strand van 's-Gravenzande. Foto: Thierry Schut

Bouke Arends, oud-wethouder van de gemeente Emmen, heeft als burgemeester van Westland bij het kabinet geopperd om de boostervaccinatiecampagne door gemeenten te laten organiseren.

De verantwoordelijkheid van die campagne moet bij de burgemeester liggen, vindt Arends, die zijn idee dinsdagavond ook toelichtte in het tv-programma Nieuwsuur.

Zonder de regie van de gemeenten duurt de vaccinatiecampagne volgens Arends anders ‘uitermate lang’.

Arends vindt dat het kabinet te traag opereert in de boostercampagne. Burgemeesters zouden dat beter kunnen, vindt Arends. Hij wijst erop dat burgemeesters bij crisissituaties en rampen een coördinerende rol hebben. ,,Als crisismanager zijn zij toegerust om deze taak adequaat op te pakken''.

In de Tweede Kamer is ook kritiek op de boostercampagne. Minister Hugo de Jonge meent echter dat de stroom boostervaccinaties nu pas goed op gang komt.

Sinds december 2018 is hij burgemeester van Westland. Daarvoor was hij decennia actief in het gemeentebestuur van Emmen.

Nieuws

menu