Bouten en moeren roofgoed in Meppel

Dieven hebben het in Meppel voorzien op roestvrijstalen bouten, moeren, schroeven en andere bevestigingsmaterialen.

Op sportpark Ezinge en in het Wilhelminapark verdwenen afgelopen weekeinde opnieuw bevestigingsmaterialen.

De gemeente Meppel staat voor een raadsel. Gerrit Hakkenaar, zogeheten regisseur sportparken, ontdekte op sportpark Ezinge zelf de diefstal. “Tijdens het gebruikelijke rondje na het weekeinde langs de sportvelden. Er is de laatste weken namelijk nogal wat overlast op Ezinge van rondhangende jeugd. Vooral rondom de tribune en het hoofdveld van MSC. En bij dat rondje om de velden viel mij bij de kunstgrasveld van FC Meppel op dat er verschillende hekken waren losgedraaid en de bouten en moeren waarmee deze bevestigd zijn, waren verdwenen. Toen ik daarna bij het naastgelegen kunstgrasveld van MSC ging kijken, bleken ook daar verschillende bouten en moeren te zijn gestolen.”

Het raadsel van de verdwenen roestvrijstalen bouten, moeren, schroeven en andere bevestigingsmaterialen werd nog groter, toen Hakkenaar in de loop van maandag werd gebeld door collega’s. Die vertelden hem dat er van zes van de elf in het Wilhelminapark geplaatste zitbanken de bouten waren verdwenen. “Deze banken zijn vorig jaar geschonken door het Waarborgfonds en op betonnen poeren in de grond bevestigd. De dieven hebben de bouten losgedraaid en meegenomen.” De zitbanken zijn ondertussen door de gemeente uit het park gehaald en naar de gemeentewerf gebracht. “Wij gaan kijken of we met chemische ankers de banken kunnen vastzetten. En de bouten die willen we vastlassen. Dieven hebben dan geen kans meer. Nadeel is wel dat wanneer wij de banken zelf weer los moeten maken, dan alleen de slijptol uitkomst biedt.”

Over de daders tast Hakkenaar in het duister. Ook weet hij niet of de dieven elders in Meppel toegeslagen hebben. “Dit zijn duidelijk geen kwajongensstreken. We hebben rondom de plaatsen waar de bouten en moeren verdwenen zijn gezocht, maar niets gevonden. Alleen een steeksleutel. Dit moeten dus mensen zijn die dit bewust doen. En of ze dat voor het geld doen? Ik heb echt geen idee. In ieder geval blijven wij zitten met een behoorlijke schadepost. Alles moet de komende dagen hersteld worden.”

De gemeente doet aangifte bij de politie. Er is volgens een woordvoerder overleg geweest over extra surveillances in de nachtelijke uren in de omgeving van sportpark Ezinge.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu