Bouw van 1300 woningen verandert binnenstad van Assen: 'Een Assenaar mag nooit verdwalen in zijn eigen stad' | oud & nieuw(s)

Dagblad van het Noorden blikt traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar. Vandaag juni. Assen wil bouwen, bouwen, bouwen. Ruim 1.300 woningen maar liefst, in en rond het centrum.

Als het aan de gemeente en de provincie had gelegen, dan was een deel van de Torenlaan en de Gouverneurstuin de plek geweest voor het provinciehuis, vertelt Bernd Otter.

Als het aan de gemeente en de provincie had gelegen, dan was een deel van de Torenlaan en de Gouverneurstuin de plek geweest voor het provinciehuis, vertelt Bernd Otter. Foto: Marcel Jurian de Jong

Misschien wel het meest besproken onderwerp dit jaar bij de koffieautomaat: de grillen van de oververhitte woningmarkt. In de Drentse hoofdstad gloort hoop als de gemeente eind juni met het woningbouwplan Assen Centraal komt. Komende tien tot twintig jaar worden 1.300 huizen uit de grond gestampt, in drie gebieden in en rond het centrum.

Sleets winkelhart

Nieuws

Meest gelezen

menu