Bouw vier woningen op plek oude supermarkt Veenoord begint: alle huizen verkocht

De vier huizen die gebouwd worden aan de Middenweg in Veenoord. Illustratie: Choro

Op de voormalige plek van de supermarkt in Veenoord wordt eind deze week begonnen met de bouw van vier grote twee-ondereen- kapwoningen.

Alle vier nog te bouwen huizen zijn verkocht, meldt ontwikkelaar Jorgen Kruit uit Zandpol. Het winkelpand, dat de laatste periode onderdak bood aan de Coop, ging begin vorig jaar tegen de vlakte. Het gebouw stond sinds medio 2017 leeg. Toen verhuisde de supermarkt van Freek Hebels naar een gloednieuw gebouw aan de Vaart ZZ in Nieuw-Amsterdam. Sindsdien heeft Veenoord geen supermarkt meer.

De bouw van de vier woningen sluit naadloos aan bij de ideeën die de gemeente Emmen heeft met dit gebied. De huizen krijgen vier slaapkamers en staan elk op zo’n 500 vierkante meter grond. De bouw is in de stijl van de jaren dertig, met donkere stenen. De verwachte bouwtijd is ongeveer een half jaar.

Het is niet de enige plek in Veenoord waar dit jaar woningen worden gebouwd. Woonservice Drenthe verwacht dat in het najaar wordt begonnen met de bouw van 21 woningen op het voormalige terrein van basisschool De Werkhorst aan de Elzenlaan. De huizen worden gebouwd in de vorm van een hofje, met als doel om ontmoetingen tussen bewoners te stimuleren.

Voor bijna de helft van de nog te bouwen woningen zijn de toekomstige huurders al bekend. Het gaat om bewoners van nog te slopen seniorenwoningen aan de Trumanstraat, de A. Kuyperstraat, de Middenweg en de Kennedystraat in Veenoord. Deze huizen zijn ook in bezit van Woonservice Drenthe.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu