Bouwstart crematorium in Fluitenberg

Uitvaartorganisatie Yarden is bij bij begraafplaats Zevenberg in Fluitenberg deze week begonnen met de bouw van haar 25ste crematorium in Nederland. Het complex wordt in het tweede kwartaal van 2017 in gebruik genomen.

,,We passen in Hoogeveen het ‘feeling environment’-concept toe. Er wordt gewerkt met warme kleuren, geuren en speciale verlichting. Gebouw en omgeving leveren zo een bijdrage aan een goed afscheid. Dat is belangrijk voor nabestaanden’’, zegt directeur uitvaartverzorging Sabrina Franken van Yarden.

Het crematorium/uitvaartcentrum krijgt vijf 24-uurs opbaarkamers, een familiekamer en een verzorgingsruimte. ,,Nabestaanden mogen 24-uurs kamers inrichten met bloemen, persoonlijke bezittingen, foto’s en tekeningen, zodat herinneringen hun dierbare omringen. Ze kunnen de overledene hier op elk gewenst moment bezoeken.’’

Het glooiende terrein wordt zo ingericht dat er een natuurlijke route naar het complex ontstaat. Een binnentuin zorgt straks dat de natuur ook binnen is te ervaren. Terrein en gebouw vormen straks één geheel met de bestaande begraafplaats.

Het ontwerp is van het Rotterdamse Architectenbureau Panoptic. Er wordt modulair gebouwd zodat het gebouw in de toekomst desgewenst eenvoudig is aan te passen. De aula krijgt audiovisuele apparatuur, zodat op verzoek van nabestaanden beeld- en/of geluidsopnames gemaakt kunnen worden.

Nieuws

menu