37-jarige man uit Schoonebeek sticht brand bij zwembad in zijn eigen dorp. Politie betrapt hem op heterdaad. Onderzoek naar meerdere branden

Foto: Persbureau Drenthe.

Een 37-jarige man uit Schoonebeek is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden toen hij brand stichtte bij zwembad de Slagen aan de Slagen in Schoonebeek.

De man stak rond 02.30 uur de ingang van het zwembad in brand. Hij werd betrapt tijdens een ‘onopvallende surveillance’, zegt politiewoordvoerder Thijs Damstra. ,,Vlak nadat hij de brand had aangestoken. De man zit vast en wordt gehoord. We onderzoeken ook of hij te maken heeft met eerdere incidenten in de omgeving.”

Meerdere branden in Schoonebeek

De afgelopen week zijn er meerdere branden geweest in Schoonebeek. Eerder deed de politie al een getuigenoproep voor de brand aan de Burgemeester Osselaan die in de nacht van zaterdag op zondag woedde. Daarna heeft in diezelfde straat nog een brand gewoed. Bij het zwembad werd deze week een vernieling gepleegd en bij de sporthal aan De Kampen werd brand gesticht.

Daarom is de politie zowel op- als onopvallend extra gaan surveilleren in Schoonebeek.

Zwaar beschadigd

De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De voorzijde van het zwembad raakte bij de ingang wel zwaar beschadigd.

De politie is op zoek naar getuigen.

Nieuws

menu