Brandmelding zendmast Hoogersmilde doet denken aan 2011

Mensen kijken naar de ingestorte zendmast in Hoogersmilde. Foto: Archief Marcel Jurian de Jong

Schrikken geblazen in Hoogersmilde. Terwijl de mensen genoten van de mooiste paasbult van Midden-Drenthe, ging het brandalarm af in de zendmast. ,,We dachten direct terug aan 2011’’, vertelt Diana Smit van buurtvereniging H.O. Draai.

In juli 2011 stortte de tv-toren in nadat er brand was uitgebroken. Gisteren ging het brandalarm opnieuw af en werd er een sterke rooklucht geroken.

Boosdoener

,,Toen het alarm ging dacht iedereen: ‘Wat is hier aan de hand?’ Je denkt natuurlijk direct aan de brand van een paar jaar geleden”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Ter plekke bleek er niks aan de hand te zijn.

Schrik

De boosdoener is waarschijnlijk de paasbult van Hoogersmilde. Smit vertelt dat de schrik er goed in zat: ,,Een paar mensen zijn direct naar de mast gegaan. Je merkt dan wel dat de brand in 2011 nog altijd leeft in het dorp.’’

Smit vindt het vervelend dat de brandweer door hun voor niks moest uitrukken. ,,Maar helaas heb je de weergoden niet in de hand. De wind stond in de richting van de mast. Daardoor is waarschijnlijk die rookmelder af gegaan”, vertelt de initiatiefneemster van de paasbult.

Overwinning

Van de veertien paasbulten is die in Hoogersmilde door vertegenwoordigers van Dorpenoverleg Midden-Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe uitgeroepen tot de mooiste. Er werd gekeken naar vorm, volume, samenstelling van het materiaal en de netheid van de omgeving.

Toen eenmaal bekend was dat het om loos alarm ging, konden ze in Hoogersmilde alsnog genieten. Smit: ,,We waren natuurlijk ontzettend blij met de overwinning.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu