Brandstichter Hoogeveen krijgt mogelijk tbs

Autobrand in Hoogeveen. FOTO PERSBUREAU METER

Een van brandstichting verdachte Hoogevener krijgt mogelijk tbs met voorwaarden opgelegd. Dat bleek dinsdag bij de rechtbank in Assen.

De man (39) zou zeven branden hebben gesticht in woonwijken in de buurt van het centrum Hoogeveen. Door de branden is forse schade ontstaan. Ook hebben mensen gevaar gelopen, bovenal ontstond er flinke onrust. De man zou een auto, containers en een schutting in brand hebben gestoken. Daarbij liep een woning schade op. Een aantal keren sloeg hij vlakbij zijn eigen huis toe.

De verdachte is onderzocht door een psycholoog en de psychiater. Op basis van hun bevindingen overweegt de officier van justitie nu om de verdachte tbs met voorwaarden op te leggen. Hiervoor moet door de reclassering nog een maatregelenrapport worden gemaakt.

De zaak werd niet inhoudelijk behandeld, hoewel vier gedupeerden daarvoor naar de zitting waren gekomen. Zij waren daarover niet geïnformeerd. De officier van justitie bood hiervoor zijn excuses aan. Wanneer de strafzaak wel wordt behandeld is onbekend.