Brandstichters Pizzeria La Milano in Roden moeten drie jaar de cel in

Rechtbank Assen.

Een 23-jarige man die brand stichtte in Pizzeria La Milano in Roden heeft 3 jaar celstraf gekregen. De 38-jarige uitbater van het restaurant is medeplichtig. Hij krijgt dezelfde straf. Ook moeten ze ruim 56.000 euro schadevergoeding betalen aan de eigenaar van het pand.


Tegen hen was 4 jaar celstraf geëist.

De 23-jarige man uit Zoetermeer bekende de brandstichting en zei dat de brand was gesticht om verzekeringsgeld op te strijken om de schulden van de 38-jarige uitbater te betalen. Het bedrijf liep niet meer goed en door corona zou de uitbater het helemaal niet meer zien zitten. ,,Het is fout gegaan. Het was de bedoeling dat er een klein brandje zou ontstaan”, zei de 23-jarige man. De uitbater bleef ontkennen dat hij bij het plan betrokken was.

Gezin lag in naastgelegen woning te slapen

Het restaurant aan het Julianaplein in Roden brandde in de nacht van 14 op 15 maart volledig uit. Het naastgelegen pand, een administratiekantoor, raakte zwaar beschadigd. In een andere woning, naast het steegje bij de pizzeria, lag een gezin te slapen. De ouders en hun eenjarige kindje zijn door de brandweer uit huis gehaald. De rechtbank zei dat het gezin ternauwernood aan de dood is ontsnapt.Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu