Brandweer heeft handen nog steeds vol aan brand bij afvalverwerker in Oranjedorp

De brandweer is nog steeds bezig om de brand bij afvalverwerker B&B Afval Recycling in Oranjedorp te controleren. Het blussen van de brand in een grote afvalberg in Nieuw-Dordrecht gaat ook donderdag nog door.

De brandweermannen- en vrouwen hebben in de nacht van woensdag op donderdag continu geblust.

Veiligheidsregio Drenthe laat weten dat de brand nog niet meester is. Omdat er bij het verbranden van het afval stoffen vrij kunnen komen die gevolgen hebben voor de omgeving blijft GRIP2 van kracht.

De gemeente Emmen raadt omwonenden aan vanwege de nog altijd durende sterke rookontwikkeling de ramen en deuren dicht te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen.

In de loop van de ochtend wordt bekeken of weer een beroep moet worden gedaan op Defensie om te helpen bij het blussen zoals ook woensdag het geval was.

Woensdag werd de hulp van het leger al ingezet. Die stuurde een Chinook die 10.000 liter water in een keer over de vuurzee kan gooien.

De brand bij een recyclingbedrijf aan de Oosterwijk Westzijde werd woensdagochtend ontdekt. De afvalberg bestaat onder meer uit plastic, hout en sloopafval. Ook is er een opslag met autobanden die door de brandweer wordt natgehouden.

 Het recyclingbedrijf ligt op een industrieterrein. Het is nog niet bekend of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Er zijn metingen verricht, maar volgens de gemeente duurt het enkele dagen voordat de resultaten bekend zijn. De gemeente adviseert daarom de komende dagen geen groenten en fruit uit eigen tuin te eten.

 

 

 

 

Nieuws

Meest gelezen

menu