Brandweer onderzoekt broeihaarden in Mensingerbos

Het is hard werken. Foto: De Vries Media

De brandweer is naar verwachting nog de hele avond aan het werk in het Mensingerbos bij Roden. Een forse brand vernietigde daar tien tot vijftien hectare natuur.

Even voor 19.00 werd het sein brand meester gegeven. Het risico bestaat dat de brand vannacht opnieuw oplaait. ,,Maar de wind is gaan liggen, daarom hebben we de ‘hand crew’ gevraagd het gebied uit te kammen”, vertelt woordvoerder van de veiligheidsregio Drenthe Marcel van Alphen.

Precisiewerk

Het brandweerteam uit de regio IJsselland is speciaal opgeleid voor het uitvoeren van nacontroles en nablussen. ,,Met de hand woelen ze de grond om”, vertelt Van Alphen. ,,Waar ze warme plekken tegenkomen blussen ze dat vervolgens met een draagbare spuit.” Een paar brandweerwagens blijven de komende uren -ter ondersteuning- achter bij het bos.

Bosbrand voorkomen

De brand ontstond in het heidegebied. De inzet van de brandweer was vooral gericht op het voorkomen van een bosbrand. ,,Er zal misschien een enkele boom zijn opgebrand, maar een bosbrand is voorkomen”, stelt Van Alphen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu