Dode bij woningbrand aan Valtherzandweg in Emmen. Twee gewonden naar het ziekenhuis. 'Ik hoorde lawaai en zag één en al rook'

De achterkant van de uitgebrande woning aan de Valtherzandweg in Emmen. Foto: DVHN

Bij een brand in een woning aan de Valtherzandweg in Emmen is vrijdagmiddag een bewoner om het leven gekomen. Twee andere personen raakten gewond.

De brand ontstond rond kwart voor 3 en woedde in een woning die deel uitmaakt van een rijtje van zeven huurwoningen van Lefier aan de rand van het Valtherbos. Buren melden dat daar een oudere man met twee volwassen kinderen woonde. Het drietal woonde er al jarenlang.

De verslagenheid onder buurtbewoners is groot.

,,Ik zat op de bank koffie te drinken en te Facebooken”, vertelt de buurvrouw. ,,Opeens hoorde ik veel lawaai en geschreeuw. Door de ramen zag ik allemaal rook voorbijkomen aan de achterkant. Ik pakte mijn jas en rende de voordeur uit om andere buren te waarschuwen. De brandweer arriveerde kort daarna. Andere buren hadden gelijk 112 gebeld toen ze rook uit de woning zagen komen.”

Een andere buurvrouw wist niet wat haar overkwam. ,,Ik zat op het toilet en hoorde ineens de buurvrouw op de ramen rammen. We zijn ontzettend geschrokken.”

Het vuur ontstond even voor 3 uur door een nog onbekende reden. De brandweer schaalde deze vrij snel op naar ‘middelbrand’ en plaatste rond de woning zichtschermen. Ook een traumateam was ter plaatse.

Rond kwart over 3 had de brandweer het vuur onder controle. Vervolgens bleek dat bij de brand een dode te betreuren viel. Twee andere personen raakten gewond. Zij zijn met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. De nabije omgeving van de woning is tijdelijk afgezet.


Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu