Brief aan minister om afkeuren vrachtwagenrijbewijs Gerrie Pol (die rijdt met één arm en twee vingers)

Gerrie Pol bij zijn truck, die met een paar kleine aanpassingen geschikt is gemaakt voor hem. Foto: Eigen foto.

De VVD-fractie in Hoogeveen vraagt in een brief aandacht bij minister Cora van Nieuwenhuizen van infrastructuur en waterstaat om de afkeuring van het vrachtwagenrijbewijs van de 64-jarige Gerrie Pol. De inwoner van Noordscheschut bestuurt al z’n hele leven een tankwagen met één arm en twee vingers.

Volgens raadslid Mark Strolenberg is het een bijzondere situatie, die opnieuw beoordeeld zou moeten worden. Gerrie heeft bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring aangeleverd van een erkende keuringsarts, hij rijdt al 31 jaar schadevrij en zijn vrachtwagen is aangepast voor zijn aangeboren handicap.

Het CBR verweert zich met een verwijzing naar wetgeving van twintig jaar geleden, waarin staat dat Pol niet meer voldoet aan de geschiktheidseisen. Desondanks is het rijbewijs de chauffeur in 2005, 2010 en 2015 gewoon verlengd.

Strolenberg hoopt dat niet alleen opnieuw wordt gekeken naar de casus van Pol, maar dat ook de wetgeving wordt aangepast, mocht hier aanleiding voor zijn. ,,Ik kan mij voorstellen dat als er geen sprake is van gevaar voor de verkeersveiligheid, het CBR anders zou moeten gaan handelen in dit geval en toekomstige gevallen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu