Brouwerij Maallust is nieuwe huurder van het Verenigingsgebouw in Veenhuizen. 'We gaan kijken wat er kan en met wie. Dat is leuker dan concurreren'

Afzwaaiend huurder Bert Boerma (met zwarte jas) en Bas Morsink van de Nieuwe Rentmeester (met gele jas) dragen de sleutel van het Verenigingsgebouw over aan Theresia Tuinman van Brouwerij Maallust.

Afzwaaiend huurder Bert Boerma (met zwarte jas) en Bas Morsink van de Nieuwe Rentmeester (met gele jas) dragen de sleutel van het Verenigingsgebouw over aan Theresia Tuinman van Brouwerij Maallust. Foto: Rens Hooyenga

Brouwerij Maallust neemt per april de exploitatie over van het Verenigingsgebouw in Veenhuizen. Het is de eerste huurder van stichting de Nieuwe Rentmeester, die de panden sinds 2021 beheert.

„We willen voorzichtig zijn en geen te grote broek aantrekken, maar er kan hier héél veel.” Vergaderingen, proeverijen, bruiloften of heidagen: de mogelijkheden in het Verenigingsgebouw van Veenhuizen zijn volgens Henk Timmermans eindeloos. De medeoprichter van Maallust wordt met zijn brouwerij huurder van het rijksmonument in de voormalige Koloniën van Weldadigheid.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's