Bruidspaar Irene en Jacob ging in alle vroegte met een hoogwerker de molen bij Aalden op voor de ultieme trouwfoto

Voor mooie trouwfoto’s moet je wat over hebben. Het bruidspaar Irene de Kramer en Jacob Vriezema uit Oosterhesselen kropen zaterdagmorgen in een hoogwerker om op de omloop van de molen in Aalden te komen.

In alle vroegte een trouwreportage en daarna in het huwelijksbootje. Irene de Kramer (39) en Jacob Vriezema (50) uit Oosterhesselen stonden om half negen in respectievelijk smetteloze witte trouwjurk en strak pak voor de Aeldermeul.

Maar de ruim honderd jaar oude Jantina Hellingmolen in Aalden is een beltmolen: op een bult zand gebouwd. Alleen via een smal steil trapje is de omloop te bereiken. Maar hoe kom je zonder je bruidsjurk te scheuren dat trapje op? Met een hoogwerker opperde Kees Vriezema, de broer van Jacob.

Weer werkt mee

En zo klommen bruid en bruidegom zaterdagmorgen in alle vroegte in de hoogwerker die hen op de omloop hees. Gelukkig werkte het weer mee. Tijdens het hijsen en het maken van de fotoreportage bleef het droog.

Waarom hebben ze zo’n moeilijk toegankelijke plek uitgekozen voor hun trouwreportage? ,,Irene komt uit Driebruggen in Zuid-Holland, daar is veel water en staan veel molens. Net als in Drenthe. Irene woont nog maar kort bij mij in Oosterhesselen en wilde een authentieke locatie voor de trouwfoto’s. Dit is een mooie molen op een mooie plek”, verklaart bruidegom Jacob.

10-10-2020

Jacob en Irene kennen elkaar ruim een jaar. Hoe hebben ze elkaar ontmoet? ,,Via het world wide web”, zegt Jacob. Ze kozen de fraaie datum 10-10-2020 uit om te trouwen. ,,In Zuid-Holland was alles al bezet. In Drenthe konden we nog terecht.”

Het huwelijk is later in de ochtend voltrokken in het oude gemeentehuis van Sleen en ‘s middags staat het huwelijk in de kerk van Gees op het programma. In Gees is ook het huwelijksfeest dat vanwege de coronamaatregelen flink is ingekrompen. Irene: ,,We hadden 150 tot 200 gasten willen uitnodigen. Dat zijn er nu dertig.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu