Burgemeester Coevorden sluit drugspand Stieltjeskanaal

Een arrestatieteam pakte vier mannen op in het drugslab in Stieltjeskanaal. Foto: Noordernieuws

Het pand in Stieltjeskanaal waar woensdagvond een drugslab is aangetroffen, gaat op slot. Dat heeft burgemeester Renze Bergsma van Coevorden besloten.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de sluiting voorbereid. De eigenaar van de woning en de schuur waarin het drugslab zat, krijgt binnenkort een brief met de boodschap dat het pand wordt gesloten en verzegeld.

Voor hoe lang de panden gedwongen dicht blijven is nog niet duidelijk. Meestal geldt een termijn van drie maanden, maar aangezien drie jaar geleden al een hennepkwekerij in het pand werd opgerold en de gebouwen toen drie maanden op slot gingen, ligt het voor de hand dat de sluiting langer duurt, laat de woordvoerder weten.

Vijf verdachten opgepakt

Een arrestatieteam viel woensdagavond het pand binnen en hield daar vier mannen aan: uit Zwijndrecht (34), Den Haag (38), Dordrecht (37) en de gemeente Coevorden (56). Een vijfde verdachte (36) uit Utrecht werd in de buurt van Zwolle in een auto aangehouden.

In de grote schuur achter de woning trof de politie een professioneel drugslab aan, met ketels, vaten en grondstoffen. Goed voor de productie van honderden liters vloeistof om amfetamine van te maken met een straatwaarde van rond de 800 euro per liter, aldus de politie.

Ook werden drie auto’s in beslag genomen, waaronder een Jaguar van de eigenaar van het pand. Het drugslab is inmiddels ontmanteld.
 

Nieuws

Meest gelezen

menu