Burgemeester grijpt in bij bomenkap Paterswolde. Gemeentebelangen wil opheldering

Op last van burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo is de kap van bomen op de voormalige camping Schelfhorst bij Paterswolde stilgelegd. De fractie van Gemeentebelangen in de raad van Tynaarlo wil opheldering.

Voor de bomenkap was geen vergunning afgegeven. Een projectontwikkelaar wil op het terrein tien woningen bouwen. Een krappe meerderheid in de gemeenteraad heeft zich vorige week dinsdag positief uitgesproken over de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan, maar er volgt nog een inspraakprocedure voor er definitief groen licht komt.

‘Geen kapvergunning’

Volgens raadslid Jarko Weering van Gemeentebelange hebben verontruste omwonenden aan de bel getrokken over de kaalslag. Hij is blij dat de kap direct is stilgelegd. ,,Anders was die het weekend doorgegaan en was het hele terrein kaal geworden.’’

 

Volgens burgemeester Thijsen is er vermoedelijk een misverstand over de vergunning. ,,Maar we hebben vrijdag direct duidelijkheid verschaft en een juridische brief naar de eigenaar gestuurd.’’

Projectontwikkelaar Wijnand van Smeden uit Groningen wil zogenoemde schuurwoningen in het gebied realiseren. Het moet een kwalitatief hoogwaardig, groen woongebied worden. Volgens Weering zijn er echter juist bomen gekapt die zouden blijven staan.

Oude vergunning

De voormalige camping Schelfhorst is sinds 2002 niet meer in gebruik. Sindsdien heeft de natuur het gebied in bezit genomen. Het gebied heeft nu nog een recreatiebestemming, er ligt een oude vergunning om er 75 recreatiewoningen te bouwen. Van Smeeden heeft samen met architect Cor Kalfsbeek het plan gemaakt voor de tien ‘gewone’ huizen. ,,Het kan nog wel een jaar duren voordat de schop de grond in gaat’’, stelt Weering.

Nieuws

Meest gelezen

menu