Burgemeester teleurgesteld over stop afhandeling schades gasopslag Norg: 'In het ene geval wordt schade wel toegekend, bij de buurman verderop niet'

Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld is hogelijk verbaasd en teleurgesteld dat de schadeafhandeling rond de gasopslag Norg deels is stilgelegd. ,,Wij gaan actie ondernemen.”

In dit gebied (1) is de schadeafhandelingen stil gelegd: het deel dat buiten de onderste rode cirkellijn ligt (effectgebied aardbeving Huizinge augustus 2012), maar binnen het groene deel (effectgebied gasopslag Norg). Gebied 2 is het Oost-Groningen deel.

In dit gebied (1) is de schadeafhandelingen stil gelegd: het deel dat buiten de onderste rode cirkellijn ligt (effectgebied aardbeving Huizinge augustus 2012), maar binnen het groene deel (effectgebied gasopslag Norg). Gebied 2 is het Oost-Groningen deel. Kaartje IMG

Volgens Smid bestaat de kans dat er met twee maten gemeten wordt bij de schadeafhandeling. ,,In het ene geval wordt schade wel toegekend, bij de buurman een paar meter verderop niet. Dat is een vreemde gang van zaken.”

Nieuws

menu