Burgemeester van Hoogeveen: ‘We hebben niet genoeg gedaan voor Sharleyne’

Sharleyne en vader Victor. FOTO DVHN

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen erkent in een reactie op een kritisch inspectierapport dat fouten zijn gemaakt bij de hulpverlening aan de vorig jaar op tragische wijze overleden Sharleyne.

,,Dat wat we deden, was op zich goed en met de beste intenties, maar het was niet genoeg”, constateert de burgemeester op basis van het rapport van drie inspecties (Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Justitie).

De gemeente Hoogeveen, waar jeugdhulp onder valt, moet van de inspectie binnen drie maanden met een verbeterplan komen. Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen reageert op het rapport: ,,We hebben samen met andere instellingen hulp geboden aan dit gezin. We voelen ons daar zeer verantwoordelijk voor. De professionaliteit van de betrokken medewerkers wordt niet in twijfel getrokken maar de inspecties zien verbeterpunten en dragen ons op die door te voeren. Die opdracht pakken we op.”

Over een half jaar controleren de inspecties of de verbeteringen zijn doorgevoerd. Het rapport over Sharleyne wordt 7 juni aangeboden aan de Tweede Kamer.

Nieuws

menu