Burgemeester van Meppel mag nog een termijn blijven van de gemeenteraad. Richard Korteland wordt herbenoemd. 'Ik ben er een beetje stil van'

Burgemeester Richard Korteland van Meppel. Foto: Marcel Jurian de Jong

Als het aan de gemeenteraad van Meppel ligt, mag burgemeester Richard Korteland nog een termijn blijven. Hij wordt herbenoemd.

De eerste termijn van burgemeester Richard Korteland eindigt op 1 september dit jaar. De commissaris van de Koning heeft daarom halverwege vorig jaar de raad al geïnformeerd over het starten van de herbenoemingsprocedure. Dit moet voor 1 februari gebeuren.

De herbenoeming van burgemeesters geldt voor een periode van zes jaar. De commissaris van de Koning stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Het besluit tot herbenoeming wordt bij koninklijk besluit genomen.

„We hebben vandaag een belangrijke stap gezet tussen u en de gemeenteraad van Meppel en de gemeenschap van Meppel”, richtte de waarnemend voorzitter van de raad Gert Stam zich tot Richard Korteland. „Het is ook een voortzetting van wat er in de afgelopen 5,5 jaar is opgebouwd. Alhoewel het formeel te vroeg is voor een felicitatie kunnen we met vertrouwen het vervolg en de officiële afronding van het benoemingsproces afwachten.”

Bos bloemen

Gert Stam bood de burgemeester namens de raad een bos bloemen aan. In een reactie zei Richard Korteland tot de gemeenteraad: „Ontzettend bedankt voor het vertrouwen dat u uitspreekt. Ik kreeg een beetje hetzelfde gevoel als toen ik een telefoontje kreeg met de tekst: wij willen een aanbeveling doen. Dat is mij goed bevallen, tot op de dag van vandaag. Dat doe ik niet alleen, dat doe ik met collegeleden, met u en met mensen die in het stadhuis heel hard werken. Ik ben er een beetje stil van.”

Nieuws

menu