Buslijn Nieuw Schoonebeek -Emmen geschrapt, reizigers moeten vanaf de grens fietsen

Qbuzz Emmen. Foto: Kees van de Veen

Qbuzz schrapt buslijn Nieuw Schoonebeek naar Emmen. Dat is tegen het zere been van de gemeenteraadspartij Wakker Emmen.

Qbuzz maakte vorige week bekend dat lijn 126 ‘voorlopig niet’ rijdt. Reizigers vanaf Nieuw Schoonebeek en Klazienaveen wordt geadviseerd met lijn 26 en lijn 12 te gaan. Vanaf de grens moeten de reizigers fietsen naar Nieuw Schoonebeek.

‘Zomaar zonder overleg geschrapt’

Onacceptabel, vindt Wakker Emmen. Het schrappen van de lijn zou plotsklaps en zonder overleg met de gemeente en inwoners gebeurd zijn. Raadslid Leon Herbers wil dat de gemeente verhaal gaat halen bij het OV-bureau Groningen-Drenthe: ,,De scholen beginnen maandag weer en een paar dagen voordat de scholen beginnen, wordt zomaar deze belangrijke lijn voor Nieuw-Schoonebeek geschrapt. Dit kan niet op deze manier. Wij zullen daarom aan de bel trekken.”

Volgens de partij wilde het OV-bureau de lijn een aantal jaren geleden al schrappen, omdat er te weinig reizigers zouden zijn. Toch is dat toen niet doorgegaan. ,,Nu lijkt de coronacrisis de aanleiding om alsnog tot het afschaffen van de buslijn over te gaan’’, zegt Herbers.

‘Gevaarlijk voor scholieren in winterperiode’

Het alternatief om te reizen met lijn 26 is niet voldoende, vindt de partij, omdat deze lijn niet tot de grens met Duitsland gaat. ,,Zo wordt het OV niet aantrekkelijker. De provincie heeft ook nog bespaard op de straatverlichting, waardoor het in de winterperiode gevaarlijk wordt voor jonge reizigers om in het donker naar school te komen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu