Buurt bij Ridderveld in Emmen komt zelf met plan: geen woongebouw tegenover Oostermarke, maar meer voorzieningen om te spelen en elkaar te ontmoeten

Bewoners van de Ridderstraat en omgeving in Emmen hebben bij de gemeente een alternatief plan ingediend voor het veelbesproken gras- en speelveld aan de Prinsenlaan, tegenover zorgcentrum Oostermarke.

Ilona Scheeve (links) en Silvia Speelman bij de presentatie van de plannen van de buurtbewoners, maandagavond in het gebouw van het Esdal College.

Ilona Scheeve (links) en Silvia Speelman bij de presentatie van de plannen van de buurtbewoners, maandagavond in het gebouw van het Esdal College. Foto: DvhN

Geen woningen of groot woongebouw op het zogeheten Ridderveld, maar nog meer voorzieningen om te spelen, sporten en elkaar te ontmoeten. Daar komt het door de buurt gemaakte plan kortweg op neer. Gedacht wordt aan een jeu de boulesbaan, nieuwe voetbaldoelen, een verhard pad voor mensen die slecht ter been zijn of niet kunnen lopen en meer speeltoestellen, ook voor mensen met een beperking.

Vroegere plek van de Vrije School en de Johannes Postschool

Nieuws

menu