Emmen stopt met onderhoud grote eiken aan Veenkampenweg, want ze blijken van aanwonenden te zijn. Die moeten kiezen: houden of kappen?

Emmen trekt de handen af van het onderhoud van 33 grote eiken aan de Veenkampenweg. Na jaren blijkt dat de bomen op particuliere grond staan.

De grote eikenbomen aan de rechterkant van de Veenkampenweg in Emmen gaat de gemeente niet meer onderhouden. Recent werd ontdekt dat de op grond staan van particulieren.

De grote eikenbomen aan de rechterkant van de Veenkampenweg in Emmen gaat de gemeente niet meer onderhouden. Recent werd ontdekt dat de op grond staan van particulieren. Foto: DvhN

Bewoners van de Veenkampenweg aan de rand van het bos Emmerdennen keken er vreemd van op. Opeens meldt de gemeente per brief dat de aannemer voor de allerlaatste keer langs is geweest om bomen voor de woningen te snoeien. In het vervolg moeten de bewoners van de Veenkampenweg 16 tot en met 38 dit zelf (laten) doen. Wie daar tegenop ziet, kan ervoor kiezen om de eiken op de wal bij de erfgrens door de gemeente te laten kappen. De gemeente neemt dan ook de kosten voor haar rekening.

‘Bomen hebben niet predicaat monumentaal of waardevol’

Nieuws

menu