Buurt schrikt na vondst man die maanden dood in woning ligt in Assen: 'Dacht dat hij verhuisd of op een lange vakantie was'

De kerstversiering staat nog altijd voor het raam. Foto: DVHN

De dode man die maanden in zijn flatwoning aan de Zaagmolen in Assen lag, leefde erg op zichzelf. Volgens buren werd de man dinsdag gevonden op aanwijzing van de woningcorporatie.

De onderbuurman is ontdaan door de vondst in de woning boven hem. „Dit verwacht je gewoon niet, ik ben er echt van geschrokken”, zegt hij terwijl hij in de deuropening staat met zijn schoonmaakster. „Zelfs nu nog ben ik helemaal van m’n à propos.”

Kopje koffie

Contact met zijn buurman had hij niet veel, legt hij uit. „Hij woonde alleen en was erg op zichzelf, zoals veel mensen hier in dit blok. Je hoorde nooit wat en we dronken geen kopje koffie bij elkaar ofzo. Ik bracht weleens post, maar dan deed hij niet open. Juist omdat hij altijd al zo rustig was, zocht ik er niets achter dat ik hem lang niet heb gezien. Ik dacht dat hij was verhuisd, of op een lange vakantie was.”

Dat de kerstversiering nog altijd voor de ramen staat, doet vermoeden dat de man maanden in zijn appartement heeft gelegen. Maar ook dat deed geen belletje rinkelen bij de buren, zegt de schoonmaakster en goede vriendin van de onderbuurman.

„Sommige mensen vinden dat nou eenmaal mooi, dat zie ik wel vaker. De brievenbus bleek wel helemaal vol te zitten, zagen we gisteren. Eigenlijk is het ook wel gek dat er nooit eerder een postbode alarm heeft geslagen.”

Mogelijk huurachterstanden

Buurvrouw Hofstra, die in hetzelfde blok woont, is daar ook verbaasd over. „Toen ik gistermiddag terugkwam van het boodschappen doen, stond hier ineens politie voor de deur. Ze zijn van een uur of 16.00 tot 19.00 bezig geweest. Het is voor ons allemaal een schok dat hij mogelijk maandenlang dood in zijn huis heeft gelegen.”

Volgens mevrouw Hofstra heeft de woningcorporatie uiteindelijk aan de bel getrokken. „Er zou sprake zijn van huurachterstanden. Gistermiddag stonden ze bij hem aan de deur, daarna ging het blijkbaar heel snel.”

‘Corona kan hebben meegespeeld’

Volgens de buurvrouw woonde de man (‘Ik schat van middelbare leeftijd’) al jaren op deze plek. „Veel contact had ik niet met hem. Helemaal in deze corona-tijd zie ik mijn buren veel minder dan normaal, dus dat kan ook mee hebben gespeeld.”

Nieuws

Meest gelezen

menu