Buurt slijpt messen over nieuwbouw Eelde

Het gemeentehuis in Eelde. FOTO ARCHIEF DVHN

Het plan om appartementen te bouwen achter het voormalige gemeentehuis in Eelde is in de buurt slecht gevallen. Het eerste bezwaarschrift is binnen.

,,Wij wonen precies achter het nieuw te bouwen appartementencomplex en hierdoor verliezen wij ons gehele uitzicht’’, schrijft een van de omwonenden. Enkele weken geleden is er in het voormalige gemeentehuis een informatiebijeenkomst geweest over het plan van Paas Vastgoedontwikkeling om dit pand een nieuwe bestemming te geven. De gemeente wil in principe wel meewerken aan verandering van het bestemmingsplan.

Paas wil een zorgcomplex maken van het monumentale pand, met appartementen erachter. Om het plan rendabel te maken, zou uitbreiding nodig zijn. De omwonenden, woonachtig aan de Prinses Beatrixlaan, vrezen dat het nieuwe pand ruim 12 meter hoog wordt, wat niet in de omgeving zou passen. Ze vrezen parkeeroverlast en inkijk in de tuin. Tussen 2000 en 2002 had het Centraal Meldpunt voor Kinderopvang voor bedrijven (CMK) het voormalige raadhuis in gebruik en wilde het uitbreiden. Omwonenden procedeerden tot aan de Raad van State. De plannen zijn toen niet gerealiseerd doordat het CMK verhuisde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu