Buurt verrast door massale politie-inval bij drugsvilla in Willemsoord. 'Nóóit iets van gemerkt!'

Het arrestatieteam bij de villa in Willemsoord. Foto: Wilbert Bijzitter

Een arrestatieteam is een villa in Willemsoord binnengevallen. In de woning zit een drugslab. Een man is aangehouden in de villa, die in de bossen van het Overijsselse dorpje ligt, vlak over de Drentse grens.

De villa werd lange tijd vanaf bovenaf in de gaten houden door een helikopter. Talloze politieagenten en politiewagens houden in kogelwerende vesten toegangswegen in het kleine dorpje in het noorden van Overijssel gesloten.

Politiewoordvoerder Henk Kremer zegt dat leden van het arrestatieteam bij het binnenvallen een drugslab aantroffen en daarbij een man hebben aangehouden. Of het hierbij om de eigenaar van de woning gaat wil Kremer in dit stadium van het onderzoek nog niet zeggen.

Doorgaans wordt het arrestatieteam ingezet om in te grijpen bij levensbedreigende of tactisch moeilijke situaties. Dan kan je denken aan gijzelingen of een aanhouding van vuurwapengevaarlijke verdachten.

Luchtbeelden: man op eetkamerstoel

Op luchtbeelden is buiten de villa aan de Ronde Blesse een man met zijn handen op de rug op een eetkamerstoel te zien in het bijzijn van leden van het arrestatieteam. Andere leden van dit gespecialiseerde team zijn in en om de woning aanwezig.

De villa heeft een woonfunctie en lijkt bewoond te zijn. Leden van het arrestatieteam lopen onder meer tussen kruiwagens en lege kratten bier door langs de villa. In de woning staan meubels en aan het balkon hangt een satellietschotel.

Buurman: 'Ik ken ze niet'

Een buurman zegt nooit iets te hebben gemerkt van het drugslab. ,,De mensen spreek ik nooit. Ik ken ze ook niet. Er zijn verhalen dat de boerderij recent verkocht is, maar ik weet niet of dat klopt.’’ 

Volgens het Kadaster staat de villa al een kleine twintig jaar op naam de huidige eigenaar. Op de locatie zat volgens de Kamer van Koophandel tot voor kort het bedrijf ArbeidsExpertise gevestigd. Een bedrijf dat adviseert over letselschade- en arbeidsongeschiktheidsvraagstukken. Dit bedrijf is inmiddels uitgeschreven. 

Mensen worden op afstand gehouden

Terwijl het arrestatieteam en politieagenten in en om de woning lopen, worden andere mensen door politieagenten op grote afstand van de villa gehouden. Een vrouw wandelt met haar hondje op het pad voor het huis aan de Ronde Blesse langs. ,,Het hondje moest weer naar het toilet. Ik woon hier nog niet lang en heb geen idee wie daar woont.”

Net nadat de vrouw dat zegt rijdt een gele takelwagen uit het afgesloten gebied om een zwarte personenauto af te voeren.

Achterbuurvrouw: 'Ik ben helemaal flabbergasted'

,,Ik ben helemaal flabbergasted’’, zegt een achterbuurvrouw, die haar kliko buiten zet. ,,Zoiets verwacht je hier niet. Mij is hier nooit iets opgevallen. Anders had ik de politie wel gebeld.”

,,Ik hoorde vanmiddag een politiehelikopter overvliegen en dacht dat er weer iemand ontsnapt was uit een instelling hier vlakbij. Dat is een keer eerder geweest. Op internet las ik wat er aan de hand is. Dan schrik je”, zegt de vrouw, die niet weet wie er woont. Er zitten weilanden tussen de woningen en alle huizen en tuinen zijn omringd met bomen.

Nieuws

Meest gelezen

menu