'Buurt wel ingelicht over aanleg parkeerplekken op voormalig terrein Emmer zwembad'

Het voormalige buitenbad van Aquarena aan de Angelsloerdijk. Dit bad ging al in de jaren negentig dicht.

De omwonenden van het voormalige terrein van zwembad Aquarena in Emmen zijn wel degelijk ingelicht over de aanleg van extra parkeerplaatsen in dit gebied.

Dit stelde wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) donderdagavond na vragen van D66-raadslid Carmen Hoogeveen. Ook de erkende overlegpartners (wijkverenigingen red.) Het Centrum en Angelslo zijn volgens Otter schriftelijk van de plannen op de hoogte gebracht.

De extra parkeerplekken op en bij het voormalige zwembadterrein aan de Angelsloerdijk zijn bestemd voor personeel van het Emmer Scheperziekenhuis, zo maakte de wethouder eerder deze maand tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis bekend.

De maatregelen zijn nodig omdat de parkeerdruk bij het Emmer ziekenhuis steeds groter wordt. Dit komt onder meer omdat Zorggroep Treant daar meer vormen van geneeskunde concentreert.

Volgens Carmen Hoogeveen is nagelaten om de omwonenden en de betrokken wijkverenigingen hierover tijdig in te lichten. Otter stelde donderdagavond dus dat dit niet het geval is. De kosten voor de aanleg van de extra parkeerplekken komen volgens de wethouder voor rekening van Zorggroep Treant.

In maart dit jaar werden de laatste resten van het oude zwembad aan de Angelsloerdijk tegen de grond gewerkt. Het nieuwe overdekte zwembad, dat ook Aquarena heet, is te vinden op sport- en businesspark Meerdijk, vlakbij het stadion van FC Emmen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu