Buurtbewoners Hoofdweg Veenhuizen in actie voor snelheidsverlaging: 'Het is hier levensgevaarlijk. Laatst stond een toerist stil op de weg om een foto te maken van mijn huis'

De Hoofdweg in Veenhuizen wordt steeds drukker en gevaarlijker. De hoogste tijd voor snelheidsverlaging, vinden aanwonenden. ,,Waarom hoort dit deel van de weg niet bij de bebouwde kom?”

De snelheid op de Hoofdweg is aanwonenden al jaren een doorn in het oog, maar met de Unescostatus neemt ook de drukte op de weg toe. Daarom komen buurvrouwen Wilma de Vries, Hilly Luiting en Francine Pannebakker nu in actie.

De snelheid op de Hoofdweg is aanwonenden al jaren een doorn in het oog, maar met de Unescostatus neemt ook de drukte op de weg toe. Daarom komen buurvrouwen Wilma de Vries, Hilly Luiting en Francine Pannebakker nu in actie. Foto: Rens Hooyenga

Buurvrouwen Francine Pannebakker, Wilma de Vries en Hilly Luiting wonen al jaren aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Ze kozen bewust voor een huis aan de drukke doorgaande weg naar het Friese Oosterwolde. Maar sinds de toekenning van de Unesco-status aan de Koloniën van Weldadigheid afgelopen zomer is het steeds drukker. Bovendien neemt het aantal levensgevaarlijke situaties toe.