Buurtvereniging Kloosterveen is het zat: 'Willen grasmaaien zonder eerst hondenpoep op te moeten ruimen'

Bewoners van de Hoofdvaartsweg ervaren overlast van hondenpoep. Foto Google Street View

Bewoners van de Hoofdvaartsweg in Assen worden gek van de hondenpoep in de groenstrook voor hun huis. Buurtvereniging Kloosterveen is het zat en vraagt de gemeente om een aanlijn- en opruimplicht.

Heerlijk lopen is het, onder het groen en langs het water aan de Hoofdvaartsweg in Kloosterveen. Het is dan ook een geliefd en veelgebruikt hondenuitlaatgebied. Maar volgens de bewoners loopt het inmiddels de spuigaten uit.

Overlast

„De wijk Kloosterveen is de afgelopen jaren enorm gegroeid”, zegt Gerty Waalkens-Leeuwerik, voorzitter van Buurtvereniging Kloosterveen. Het bestuur van de vereniging heeft een brief naar de gemeente gestuurd, waarin zij uitlegt dat de bewoners er klaar mee zijn. „Vele hondenbezitters uit de achterliggende wijk laten juist hier hun hond uit. Daardoor ervaren bewoners nogal wat overlast.”

De Hoofdvaartsweg ligt - de naam zegt het al - langs de Drentsche Hoofdvaart. Aan weerszijden van de weg ligt een groenstrook. Het is toegestaan om je hond te laten poepen aan de vaartkant, maar Waalkens stelt dat veel baasjes hun honden ook hun behoefte laten doen aan de kant waar de huizen staan. Het gaat met name om het stuk tussen de jachthaven en de Wijkbaan.

Andere mogelijkheden creëren

„Die groenstrook wordt door de bewoners zelf onderhouden, want deze ligt vlak aan de tuinen. Ik hoef niet uit te leggen dat maaien dan absoluut geen pretje is. En als bezoek de auto parkeert in de berm is het ook elke keer bal. Daar balen mensen van.”

Juist in deze tijd, waarin veel mensen noodgedwongen thuiszitten, is het drukker dan ooit, zegt Waalkens. „En in de nieuwe wijk Kloosterveen zijn eigenlijk nauwelijks hondenuitlaatmogelijkheden. Ik zou de gemeente willen oproepen om eens te kijken of er andere plekken zijn in te richten waar honden kunnen worden losgelaten. Zodat niet iedereen naar dit plekje gaat.”

Viezigheid van anderen

Verder wil de buurtvereniging een algehele aanlijn- en opruimplicht langs de Hoofdvaartsweg. Duidelijk aangegeven met borden. „Zodat bewoners normaal het gras kunnen maaien zonder eerst de viezigheid van anderen op te moeten ruimen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu