Café Hingstman staat op zijn kop: opbrengst Keu’s voor Huntington overtreft alle verwachtingen

Een emotioneel moment bij de bekendmaking van het voorlopige resultaat. Foto: DvhN

22.561 euro. Dat is de opbrengst van de actie Keu’s voor Huntington. Organisator Rienke Emmens was zichtbaar geëmotioneerd toen zij het resultaat in een bomvol café Hingstman in Zeijen bekendmaakte.

Het is nog niet het totale eindbedrag, want nog niet al het geld is binnen en geteld. Doel was om 10.000 euro binnen te halen, dat is dus meer dan het dubbele geworden. De vreugde was groot toen het voorlopige resultaat bekend werd gemaakt.

Winnaar biljartmarathon

Om acht uur was bij Hingstman nog de finale van de biljartmarathon, die vrijdagavond van start ging. Korrie Keun uit Norg wist de eerste plaats op zijn naam te schrijven. Hij versloeg in de finale Henk Hingstman uit Zeijen.

De actie had plaats in zes cafés in Zeijen, Donderen, Langelo, Norg, Vries en Tynaarlo. Allerlei bekende personen deden mee, zoals voetbalcoach Ron Jans, voormalig kickbokser Sem Schilt en burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo.

Zieke dorpsgenoot

Rienke Emmens en haar medestanders zetten de actie op touw naar aanleiding van de ziekte van dorpsgenoot Jan Roelof Struik (44). Hij lijdt aan de erfelijke ziekte van Huntington. Dit lijkt een combinatie van Alzheimer, Parkinson en ALS.

Struik heeft twee zoons en er is een grote kans dat zij ook de ziekte krijgen. Er is nog geen remedie, maar beginnende onderzoeken zijn hoopgevend. Er is echter veel geld nodig om dit uit te bouwen.

Nieuws

menu