Camera's in Rolderstraat Assen worden komende week geplaatst

De Rolderstraat in Assen krijgt volgende week bewakingscamera's na een reeks incidenten. Foto: Marcel Jurian de Jong

De bewakingscamera’s in de Rolderstraat in Assen worden komende week opgehangen, laat de gemeente weten. Zo hoopt de politie sneller te kunnen ingrijpen bij overlast.

Sinds 1 november heeft de gemeente samen met de politie een aantal maatregelen voor de Rolderstraat en directe omgeving ingevoerd om overlast te beperken.

In de winkel- en uitgaansstraat geldt een samenscholingsverbod en de politie mag er preventief fouilleren. Ook werd een tijdelijk politiebureau in straat geopend.

Maatregelen gelden tot 1 mei

Burgemeester Marco Out kondigde anderhalve maand geleden ook aan bewakingscamera’s te plaatsen en dat staat komende week te gebeuren. De maatregelen gelden tot 1 mei en hebben tot doel dat de rust terugkeert in de straat.

Gemeente en politie besloten tot de nieuwe regels na een reeks van incidenten afgelopen half jaar in de Rolderstraat en directe omgeving. Er waren twee schietpartijen, waarvan een met dodelijke afloop. Er was een steekpartij en meerdere keren werden invallen gedaan in drugspanden. Een café en een woning werden daarom op last van de burgemeester gesloten.

Hangjongeren

Daarnaast vielen groepen hangjongeren voorbijgangers en middenstanders lastig. De politie heeft de afgelopen tijd enkele keren ingegrepen bij jongeren die samen kwamen in de Rolderstraat.

,,We hebben ze eerst gewaarschuwd en gezegd dat ze de volgende keer een boete krijgen. Dat is nog niet gebeurd, dus waarschuwen helpt blijkbaar”, aldus een politiewoordvoerster.

Er is de afgelopen anderhalf nog niet preventief gefouilleerd, maar dat gaat de komende tijd wel gebeuren, zo laat de politie weten.

Gouverneurstuin

Cameratoezicht in het Asser centrum is niet nieuw. In de Gouverneurstuin in Assen hingen afgelopen zomer zes maanden lang bewakingscamera’s. Die moesten de overlast van drugsdealers en gebruikers, prostituees en verwarde personen in de stadstuin terugdringen.

De bewakingscamera’s zijn onlangs uit de Gouverneurstuin weggehaald.

Nieuws

Meest gelezen

menu