Carmelcollege Emmen geeft eigen invulling aan feestweek tweetalig onderwijs. Van ererondje in Engelse dubbeldekker tot livechat met klas uit Peking

Een ererondje door de stad in een traditionele Engelse dubbeldekker. Dat is inmiddels een traditie op het Carmelcollege. Foto: Carmelcollege

Tweetalig onderwijs bestaat in Nederland dertig jaar. Dat wordt van 7 tot en met 14 april gevierd tijdens de ‘week van de TTO-leerling’, maar het Carmelcollege in Emmen geeft een eigen draai aan het programma.

Vandaag worden op de school de certificaten uitgereikt aan leerlingen die afgelopen jaar examen hebben gedaan voor een aantal Cambridge- en IB programma-onderdelen. Ook zullen de junior en seniorcertificaten uitgereikt worden aan leerlingen die aan de landelijke TTO-eisen hebben voldaan.

Ererondje door de stad in dubbeldekker

Helaas zonder ‘publiek’, vertelt teamleider Martine van der Wel van het tweetalig onderwijs. ,,Maar via een live verbinding kunnen de ouders toch meekijken. Ook rijden we met iedereen die geslaagd is een ererondje door de stad in een traditionele Engelse dubbeldekker. Dat is inmiddels een traditie.”

‘Fish and Chips’ in de klas eten

Alle docenten die lesgeven aan de TTO-klassen geven de komende week andere aangepaste lessen. Zo worden er videofilmpjes getoond waarin oud TTO-leerlingen vertellen over hun ervaringen op het Carmelcollege, eten leerlingen in de klas ‘Fish and Chips’ en bakken eersteklassers ‘fortune cookies’.

Praten over Brexit

De tweedejaars leerlingen volgen een cricketworkshop, bespreken de gevolgen van de Brexit tijdens de economieles en moeten de leerlingen tijdens de wiskundelessen zien te ontsnappen uit de escaperoom.

Livechat met klas uit Peking

De afsluiting van de themaweek op 14 april valt samen met de digitale uitwisseling met “school 66” uit Peking In een livechat bespreken de leerlingen uit de bovenbouw TTO-groepen diverse maatschappelijke thema’s met elkaar, uiteraard in het Engels.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu