Carnavalsclub Gasselte viert lustrum met héél veel medailles om de nek. 'Niet alleen maar een groep die bier drinkt'

Carnavalsvereniging ‘t Meul’ndobbegie in Gasselte viert de 44ste verjaardag. Dat klinkt niet bijzonder, maar in de carnavalswereld is dat het zeker wel: vier keer het zotheidsgetal 11. Dit weekend zit vol feest, verkleedpartijen, foute muziek, sport en spel, vertelt voorzitter Arend Braams (52).

De zondagbrunch van carnavalsvereniging 't Meul'ndobbegie in Gasselte.

De zondagbrunch van carnavalsvereniging 't Meul'ndobbegie in Gasselte. Foto: Jaspar Moulijn

Dag Arend, het blijft bijzonder: Gasselte is geen katholiek dorp. Wat doet een carnavalsvereniging daar?

„Het is in 1977 als geintje begonnen. Een groepje jongelui had een feest bij een plaatselijk café met het thema carnaval. Dat is toen zo goed bevallen, dat ze dachten: we kunnen wel een carnavalsvereniging beginnen. Toen de vereniging in 1978 begon, had ze vanaf dag één al 184 leden. Redelijk wat voor een klein dorp.”

En toen hebben jullie jezelf ‘t Meul’ndobbegie genoemd?

„Ja, bij ons op de heide ligt een vennetje ligt Meul’ndob. Dat vennetje hoort echt bij Gasselte, dus zo kwamen we aan onze naam. Het Sneeuwbaltrio (een Nederlandstalige band uit de jaren zeventig, bekend bij etherpiraten, red.) komt ook uit Gasselte en maakte vervolgens de Meul’ndobberwals. Daar hebben we later een nieuwe versie van gemaakt met het nummer ‘Ik Bid Alleen Nog Maar Voor Bier’ .”

En nu is het dus een actieve club.

Nieuws

menu