Casa Grande verdacht van mensensmokkel

Casa Grande verdacht van mensensmokkel

Eigenaar G.J.O (53) van Club Casa Grande (53) en de beheerster van deze nachtclub (eveneens 53) zijn aangehouden op verdenking van mensenhandel of mensensmokkel.

Eigenaar G.J.O (53) van Club Casa Grande (53) en de beheerster van deze nachtclub (eveneens 53) zijn aangehouden op verdenking van mensenhandel of mensensmokkel.

De twee zijn ruim een week geleden door de politie aangehouden en ze zijn sindsdien in bewaring gesteld. De rechter-commissaris zag voldoende aanleiding voor nader onderzoek en heeft bepaald dat ze voor verder verhoor vast moeten blijven zitten.

Een woordvoerder van de politie zegt in het belang van het onderzoek geen informatie te kunnen verschaffen over de aanleiding. Ook wil de politie niet ingaan op speculaties over de aard van de aantijgingen. In de nachtclub werken enkele dames van buitenlandse afkomst, maar of de verdenkingen daarmee te maken hebben blijft onduidelijk.

'Meest luxueuze nachtclub van het Noorden'
Een medewerkster van de nachtclub meldt slechts dat niemand wat mag zeggen over de situatie. In de buurt lijkt de aanhouding ongemerkt te hebben plaats gevonden. Buurtgenoten van de nachtclub in Gieterveen zeggen geen last te hebben van de nachtclub, maar tonen zich ook niet verbaasd over een politieonderzoek.

Casa Grande bestaat sinds 1995 en noemt zichzelf de meest luxueuze nachtclub van het Noorden. Het is elke avond open en ook de aanhouding van de exploitant en de beheerster hebben daar nog geen verandering in gebracht. De gemeente Aa en Hunze kan dat veranderen. De vergunning van Casa Grande kan worden ingetrokken als er sprake is van mensenhandel of andere belangrijke overtredingen van de vergunningsregels. Dinsdag bepaalt de gemeente of het onderzoek daar aanleiding voor geeft.

Eerder verdacht
O. is eerder verdachte geweest van mensensmokkel. In 2004 was hij medeverdachte in een zaak met een andere bordeelhouder. Dat kwam aan het rollen na aanhouding van twee Roemeense dames die illegaal in ons land verbleven.

Nieuws

Meest gelezen

menu