Cel geëist voor poging verkrachting Drentse meisjes

Foto: Archief DvhN ANP

Voor poging tot verkrachting en het seksueel lastigvallen van meisjes en vrouwen bij Emmen, Sleen en Erm is tegen een 24-jarige man uit Gasselternijveen 1,5 jaar gevangenisstraf geëist.

Met name de jonge slachtoffers heeft hij volgens de officier van justitie enorme angst bezorgd. ,,Ze waren op de fiets op weg van school naar huis. Hij was op zoek naar meisjes om zijn lusten op bot te vieren. Hij heeft hen als een prooi opgejaagd. De incidenten zijn tussen 12 september tot 8 oktober gebeurd. ,,Bij de manier waarop de verdachte zijn slachtoffers benaderde was duidelijk sprake verruwing", aldus de officier van justitie.

Het eerste slachtoffer dat aangifte deed is een jong meisje uit Sleen. De verdachte stond eerst in de berm en reed haar daarna in zijn auto hard voorbij. Even verderop stond hij haar op te wachten in een maïsveld. Hij vroeg haar of ze seks wilde. Het meisje fietste hard weg. Ook op 26 september, 29 september en op 6 en 7 oktober zijn vrouwen en meisjes door de man lastig gevallen.

Steeds benaderde hij slachtoffers rond half vijf in de middag in zijn auto. Hij vraagt ook steeds of ze seks willen. De laatste twee slachtoffers zijn volgens de officier ook door de verdachte vastgepakt. ,,Door zich los te rukken, zijn ze gelukkig ontkomen.” Meerdere slachtoffers hebben hem of zijn auto herkend. De verdachte ontkenden bij de rechtszaak in alle toonaarden. ,,Ik ben dat niet geweest.”

Volgens de officier van justitie is vastgesteld dat de man een verstandelijke beperking heeft en eigenlijk een klinische behandeling nodig heeft vanwege zijn seksueel grensoverschrijdende gedrag. Maar de verdachte wil geen hulp. Van de 1,5 jaar gevangenisstraf is een jaar voorwaardelijk voor geëist met een proeftijd van drie jaar. Uitspraak over twee weken. 

Nieuws

Meest gelezen

menu