Celliste Mare Keja wint Drentse Talentprijs Cultuur

Foto: Stichting Kunst & Cultuur

De zestienjarige Celliste Mare Keja uit Anderen heeft donderdagmiddag de Drentse Talentprijs Cultuur van Stichting Kunst & Cultuur gewonnen.

De eerste prijs bestaat uit 2.500 euro en een kunstwerk van Els Mondt. In verband met het coronavirus werd de prijsuitreiking drie keer eerder afgelast. Stichting Kunst & Cultuur bezocht dondermiddag de celliste om de prijs persoonlijk en feestelijk te overhandigen.

‘Je hoort het instrument spreken’

Mare won in 2019 de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Voor deze prestatie is ze genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur 2020.

De provinciale en landelijke jury prijst Mare Keja voor haar muzikale kwaliteit. ‘Mare is een getalenteerde celliste met een mooi ontwikkelde eigen klank en intonatie. De noten die op papier staan weet ze om te toveren tot een muzikaal verhaal. Je hoort het instrument spreken. Mare droomt van een toekomst als cellist en dat wensen wij haar als jury van harte toe.’

De andere twee genomineerden, zangeres Hannah Mae uit Weerdinge en schrijver Richard Zuiderveld uit Emmen, ontvangen allebei 500 euro.


Nieuws

menu