Celstraf en opname in kliniek geëist tegen overvaller tankstation Schoonoord

Tegen een 25-jarige man uit Schoonoord is 561 dagen gevangenisstraf geëist voor het plegen van het een gewapende overval op een tankstation in zijn woonplaats. De officier van justitie vindt ook dat de verdachte zich maximaal een jaar moet laten opnemen in een forensische behandelkliniek.

De overval op het tankstation in Schoonoord is eind vorig jaar op klaarlichte dag gepleegd. Foto: Persbureau Meter

De overval op het tankstation in Schoonoord is eind vorig jaar op klaarlichte dag gepleegd. Foto: Persbureau Meter

De strafzaak tegen de overvaller (hij heeft bekend) werd vorige maand al grotendeels behandeld en dinsdag voortgezet. Eerder verklaarde de verdachte dat de overval op 4 november vorig jaar een schreeuw om hulp was. Het gebeurde op klaarlichte dag, rond kwart over 12 in de middag. De man was zwaar onder invloed van speed.

De officier noemde het kwalijk om door middel van een overval om hulp te schreeuwen. ,,Dit soort feiten leveren bij de slachtoffers een behoorlijk trauma op. Ze dragen het lang met zich mee, hebben vaak angst om op straat te komen.”

2400 euro schadevergoeding

Ook voor de medewerkster van het tankstation in Schoonoord was de overval een traumatische ervaring. Zij heeft een schadevordering van ruim 2400 euro ingediend. De officier vindt dat zij recht heeft op dat bedrag.

De officier heeft de rechtbank gevraagd om van de geëiste celstraf een jaar voorwaardelijk op te leggen. ,,Zonder behandeling is de kans op herhaling groot en daarbij is een strak kader nodig. Lichter dan behandeling in een forensische kliniek is wat mij betreft niet aan de orde.” Vanaf 2 december is er plek voor hem in een kliniek. De rechtbank doet 24 november uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu