Celstraf geëist voor ernstige mishandeling in Wijster

"Ik ben mentaal geknapt en fysiek kapot, maar ik leef nog." Dat zei een vrouw uit Wijster dinsdag in de rechtbank in Assen. Op 22 november kwam haar ex-man, een 41-jarige inwoner van Erm, bij haar langs. De man, die tien jaar lang op hoog niveau heeft gekickbokst, sloeg haar en haar nieuwe vriend tegen de grond.

De vrouw kreeg één klap en liep daardoor meerdere breuken in haar gezicht op. Haar jukbeen en een oog werden naar binnengeslagen. Ze heeft naar eigen zeggen nog elke dag pijn en haar gezicht is half verlamd. Haar nieuwe vriend kreeg acht vuistslagen en raakte buiten bewustzijn. De kinderen van 10 en 12 jaar van de verdachte uit Erm en zijn ex zagen het gebeuren.

Contactverbod

De officier van justitie eiste vier jaar cel en een contactverbod tegen de man uit Erm. Ook eiste ze dat hij twee jaar lang niet in Wijster mag komen. Verder wil ze dat de man in totaal 6000 euro betaalt aan de slachtoffers.

De vrouw uit Wijster vroeg in 2014 de scheiding aan, omdat de man uit Erm tijdens het huwelijk steeds gewelddadiger werd. Volgens haar kon haar ex-man haar na de scheiding niet loslaten en accepteerde hij ook haar nieuwe vriend niet.

Door het lint

De reden dat hij op 22 november naar het huis van zijn ex reed, was omdat hij met haar wilde praten, verklaarde de man. Toen de achterdeur op slot bleek, ging hij door het lint. Met geweld forceerde de man de deur en ging binnen als een dolle tekeer. De zwaargewonde vrouw vluchtte naar de buren om hulp te halen. De man uit Erm ging er uiteindelijk vandoor, maar meldde zichzelf de volgende dag bij de politie.

De officier van justitie gaat uit van een poging tot doodslag op de vrouw, omdat de kans bestond dat ze het niet zou overleven. Haar vriend, die politieagent is, heeft een posttraumatische stress-stoornis opgelopen en zit ziek thuis.

De verdachte bekende alles en zei veel spijt te hebben. Hij is vaker veroordeeld. In december afgelopen jaar kreeg hij nog twee jaar cel opgelegd voor vuurwerkhandel. Vlak voor het geweldsincident in Wijster was hij vrijgekomen uit een gevangenis in Duitsland. Daar heeft hij een straf uitgezeten voor een drugszaak.

Op 1 maart doet de rechtbank uitspraak.

Nieuws

Meest gelezen

menu